Lambertuskerk

Organist: Eric Koevoets 

Oostzeedijk beneden 1-3, Rotterdam
Postadres: Hoflaan 121, 3062 JE Rotterdam
www.lambertuskerk-rotterdam.nl
tel: 010 – 412 36 90 
tram: 21

Het Maarschalkerweerd-orgel (1900) van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam is gebouwd volgens het pneumatisch systeem ‘Weigle’. De stijl van het orgel vertoont duidelijke Frans en Duits romantische elementen, gecombineerd met oudere Hollandse tradities.

 

De dispositie is van het orgel is als volgt:

Hoofdwerk (I) C-f”’ Bovenwerk (II, in zwelkast) C-f”’ Pedaal C-d’
Prestant 16′ Flûte harmonique 8′ Subbas 16′
Bourdon 16′ Holpijp 8′ Violon 16′
Prestant 8′ Quintadeen 8′ Open fluit 8′
Roerfluit 8′ Gamba 8′ Gedekt 8′
Fluit travers 8′ Voix céleste 8′ Octaaf 4′
Aeoline 8′ Salicionaal 4′ Bazuin 16′
Octaaf 4′ Flûte octaviante 4′  
Roerfluit 4′ Flageolet 2′  
Quint 3′ Basson Hobo 8′  
Octaaf 2′ Tremolo (buiten werking)  
Mixtuur 3-4-5 sterk    
Cornet 5 sterk    
Trompet 8′    

Zweltrede voor Bovenwerk
Koppel Pedaal-Hoofdwerk (als trede, rechts van de zweltrede)
Koppel Pedaal-Bovenwerk (als trede, rechts van de zweltrede)
Koppel Hoofdwerk-Bovenwerk (als handregister)

Links van de manualen bevinden zich in drie rijen (terrassen) de registers van het Hoofdwerk; rechts bevinden zich in drie rijen (terrassen) de registers van het Bovenwerk (bovenste 2 rijen) en Pedaal (onderste rij).

Voor uitgebreide informatie klik hier: http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl/orgel.html

erickoevoetsportretEric Koevoets werd in 1967 te Rotterdam geboren en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel (Uitvoerend en Docerend Musicus) bij Jet Dubbeldam, piano (Docerend Musicus) bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman. In 1991 studeerde hij voor orgel en piano af en in 2002 behaalde hij het diploma koordirectie. Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. Ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk behaalde hij in 1992 het diploma kerkmuziek. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en is ook veelvuldig als begeleider actief. Hij componeerde diverse werken, waaronder koormuziek, verschillende composities voor sopraan en orgel en orgelwerken.
Van 1990 tot en met 2006 was Eric Koevoets dirigent-organist van de Sint Antoniuskerk te Dordrecht alwaar hij het prachtige Pelsorgel uit 1950 tot zijn beschikking had. Per 1 juli 2007 is hij benoemd tot dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Hier bespeelt hij het zeer mooie Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Hij dirigeert vanaf 2002 het Vocaal Ensemble Distinto dat op projectbasis bij elkaar komt en is sinds 2006 dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht. Van 2002 tot 2010 was hij tevens als dirigent van het Zevenbergs Vocaal Ensemble werkzaam. Als piano- en orgeldocent is hij sinds 1991 verbonden aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht. In de afgelopen jaren zijn van zijn spel diverse CD’s uitgebracht op het label Swell Recording waaronder in 2003 een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. In het kader hiervan zijn al de eerste drie dubbel-CD’s met composities van Bach uitgebracht.

Meer informatie is te vinden op www.erickoevoets.nl.