Orgelconcert Bas Koster, Niels de Klerk en Wouter van der Wilt

Concert
Orgelconcert Bas Koster, Niels de Klerk en Wouter van der Wilt
Wanneer
zaterdag 23 juni 2018
16:00 - Alle leeftijden
Waar
Oudedijk 2
Rotterdam-Kralingen, Zuid-Holland 3062 AE
Andere informatie
Programma Hoflaankerk 23 juni 2018, 16.00

‘Meester en Gezellen’ door Wouter van de Wilt, Bas Koster en Niels de klerk

Bas Koster

1. Improvisatie

2. Toccata en Fuga in D op. 59 no. 5&6 Max Reger(1873 – 1916)

3. Pastorale op. 59 no. 2 Max Reger


Niels de klerk

4. Passacaglia uit Sonate 8 op. 132 Joseph Gabriel Rheinberger (1839 – 1901)

5. Preludium in D BuxWV 139 Dietrich Buxtehude (1637 – 1707)

6. Concerto in G BWV 592 Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) (Drie delen, naar een concerto van Prins Johann Ernst von Saksen Weimar)


Wouter van der Wilt

7. Suite Bretonne op. 21 Marcel Dupré (1886 – 1971)
-Berceuse
-Fileuse
-Les cloches de Perros-Guirec

8. Toccata alla Rhumba Peter Planyavsky (1947)
(Nun danket all und bringet Ehr)CV Niels de Klerk
Niels de Klerk (1997) begon op 8 jarige leeftijd met orgelspelen. Na zichzelf de eerste beginselen te hebben aangeleerd nam hij al zeer snel les bij Jaco van de Werken, cantor-organist van de Grote Kerk in Heusden. In 2015 volgde hij een jaar lang orgellessen bij Gerben Budding in de Grote Kerk in Gorinchem. De logische volgende stap was een studie aan het conservatorium: vanaf september 2016 studeert hij hoofdvak Orgel bij Ruud Huijbregts aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Verder krijgt hij improvisatieles, eerst van Henco de Berg, later van Wouter van der Wilt. Verder volgt hij pianolessen bij Simon van ’t Hoff en orgellessen bij Jelena Bazova.

Hij nam deel aan verschillende concoursen, waarbij hij in 2012 en 2015 winnaar werd van het Feike Asma Concours te Ede. Hij volgde masterclasses van onder meer Jean-Baptiste Robin, Rubin Abdullin en Arjen Leistra. In het dagelijks leven volgt hij naast zijn studie aan het conservatorium ook de studie Economie en Bedrijfseconomie aan de Tilburg University. Hij is organist in een vijftal kerken rondom zijn woonplaats Werkendam, waaronder het historische Strümphler-orgel uit 1791 in de Hervormde Kerk te Lexmond.

CV Bas Koster
Bas Koster is begonnen met orgellessen bij Gerben Mourik in Oudewater. Na de vooropleiding met succes te hebben afgerond, studeerd Bas sinds september 2015 de voltijdse orgelopleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg met als docenten Ruud Huijbregts en Jelena Bazova voor orgelliteratuur en improvisatielessen bij Henco de Berg en later bij Wouter van der Wilt. Pianolessen worden gevolgd bij Simon van't Hoff.
Als organist is Bas verbonden aan de Protestantse gemeente Gouda, waar hij sinds medio 2010 de diensten begeleid in de Westerkerk te Gouda. In 2011 volgde de benoeming tot organist van de Hervormde gemeente Oudewater-Hekendorp.
Verdere lessen en masterclasses kreeg Bas van o.a. Ad van Sleuwen, Joris verdin, Lucca Scandali en Rubin Abdullin.
In augustus 2017 is Bas begonnen met de opleiding kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Improvisatielessen daar worden gevolgd bij Aart Bergwerff.

Sinds eind juli 2016 is Bas betrokken als bestuurslid bij de Muziekcommissie van de Stichting Goudse St. Jan om de orgel- en muziekcultuur in Gouda te promoten.
Daarnaast is Bas als secretaris verbonden aan de stichting Art UnOrganized waarbij het orgel gepromoot wordt op verschillende en vernieuwende wegen.

C.V. Wouter van der Wilt

Wouter van der Wilt studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude. Zijn masterdiploma volgde in 2010. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann middels een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wouter nam deel aan diverse masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Lorenzo Ghielmi, Leo van Doeselaar, Loïc Mallié, Margaret Phillips, Peter Planyavsky, Jos van der Kooij en Guy Bovet.
Wouter won verschillende prijzen op diverse concoursen, o.a. in 2009 en 2011 de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. In 2010 werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen. Sinds september 2017 is hij werkzaam als docent improvisatie aan het conservatorium in Tilburg (Academy of Music and Performing Arts)
Recent verscheen zijn cd ‘Sonata da Chiesa’, met werk van Bach, Bruhns, Krebs, Mendelssohn, Distler, Schoonenbeek, Beekman en improvisatie.
Zie ook www.woutervanderwilt.nl of neem een kijkje op zijn youtube kanaal, waar regelmatig nieuwe video’s worden geüpload.

« Terug naar kalender