Orgelconcert Gerard van der Zijden

Concert
Orgelconcert Gerard van der Zijden
Wanneer
zaterdag 14 juli 2018
14:00 - Alle leeftijden
Waar
Aelbrechtskolk 20
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 RE

Website

Andere informatie
Zaterdag 14 juli, 2018, 14.00 uur: Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam Delfshaven: “Wensconcert” -- door Gerard van der Zijden (orgel).
Dit zomerse zaterdagmiddagconcert is alweer het laatste in de concertserie 2017-2018. We hebben bijzondere optredens gehad waarbij Gerard van der Zijdens orgelspel werd aangevuld met zang of instrumentale bijdragen door gastsolisten, we hebben geluisterd naar zowel het Bätz-Witte orgel, het koororgel, en het drukwindharmonium, en er is muziek ten gehore gebracht uit vele eeuwen en windstreken en soms ook van heel dichtbij, en een breed scala aan genres, van populair-klassiek tot muziek voor kenners van niche-repertoire, waren vertegenwoordigd.
Maar het kan zijn dat u nog iets gemist heeft, of juist dat u een bepaald stuk nóg eens wilt horen. Dat kan! Het is traditie dat de jaarlijkse afsluiting voor de zomer een wensconcert betreft waarbij het publiek de speellijst bepaalt. Als u uw favoriete muziek uit de orgelliteratuur voor 6 juli doorgeeft via info@gerardvanderzijden.nl zal Gerard van der Zijden uit de verzoeken een mooi programma samenstellen en speciaal voor u spelen.
Een toelichting op het programma wordt voorafgaand aan het concert gegeven.
Alvast voor uw agenda: We beginnen weer met een nieuw seizoen orgelconcerten op zaterdag 8 en zondag 9 september tijdens het Open Monumentenweekend.
Toegang gratis, collecte bij de uitgang, er is iets te drinken bij het napraten na afloop. Van harte welkom!
De Oude of Pelgrimvaderskerk is van 12.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoekers die het kerkgebouw, of de link met de Pelgrimvaders nog niet kennen, het concert om 14.00 uur bevelen wij echter graag in het bijzonder bij u aan.


Organist Gerard van der Zijden kreeg als 7-jarig jochie in Haarlem pianoles van Emmy van Eeden. Toen hij 15 jaar was speelde hij zijn eerste koorbegeleiding en een kerkdienst. Als snel volgde in 1982 een baantje als koordirigent in Heinenoord. Hij werd in 1982 organist van de Bergkapel in Hillegersberg. Daarna volgden opleidingen, werd Gerard dirigent van diverse koren, organist van diverse kerken (goede herinneringen heeft hij aan de tijd in het Ikazia ziekenhuis) en koorbegeleider en werkte hij een lange tijd bij Albert Heijn. De bekroning was toch wel de benoeming in het jaar 2000 als organist van de Pelgrimvaderskerk van Delfshaven. Gerard rondde uiteindelijk zijn studie af, is nu full-time werkzaam in de muziek en om nog wat anders nuttigs te doen werkt hij als drager en uitvaart begeleider bij het BedienaarsCorpsRotterdam. (www.gerardvanderzijden.nl)

« Terug naar kalender