OrgelPromenade 2019

PERSBERICHT

ROTTERDAMSE ORGELPROMENADE  9 MAART 2019 IN DE LAURENSKERK

Zaterdag 9 maart zijn alle orgelliefhebbers uit heel Nederland weer welkom in de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam voor de jaarlijkse “OrgelProm” van Rotterdam Orgelstad.

Vanaf 13.00 uur kunt u binnen lopen om de diverse stands te bezoeken en een kopje koffie te drinken.

Beiaardier Richard de Waard beklimt de Laurenstoren voor een muzikaal welkom tot 14.00 uur.

De presentatie van deze middag is in handen van Sander Zwiep, bekend als presentator van Radio 4 en eveneens bekend met de orgelwereld.

Om 14.00 uur begint het promenadeconcert met een heel bijzondere programmering.

Anton Doornhein (Steigerkerk Centrum) en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk Schiebroek) spelen op het Hoofd- en Transeptorgel een door Hayo Boerema nieuw gecomponeerde Intrada.

Rotterdamse organisten stellen zich voor met korte interviews en er zijn optredens in samenwerking met studenten van Codarts. Voor de pauze speelt Eric Koevoets (Lambertuskerk Kralingen) de grote Toccata in F van Joh. Seb. Bach. Daarna kunt u de stands bezoeken en kennis maken met het Doe-orgel van de afdeling Educatie van De Doelen.

In het tweede deel van het concert hoort u werken  voor orgel en elektronica met Matthijs van der Wilt, zijn er andere verrassende elementen waaronder de film Fantasia  met Live-orgelspel van de Toccata  BWV 565 gespeeld door één van de deelnemers. De afsluiting wordt samenspel tussen Gerard van der Zijden (Pelgrimvaderskerk Delfshaven) op het hoofdorgel en leden van Pelgrim Brass in een werk van Gigout.

Na het concert zijn de stands nog tot 16.30 uur te bezoeken. De gehele middag is de toegang vrij.

Nog niet genoeg orgel? Om 20.00 uur is er een concert door twee beroemde, jonge Franse organisten, de opvolgers van Jean Guillou in de Saint Eustache in Parijs.