Terugblik op de OrgelParade in de Doelen

Wat een heerlijke dag is het geworden!

Vanaf 12.00 uur stroomde het publiek binnen. De combinatie van de programmering van De Doelen met die van Rotterdam Orgelstad bleek een sterke formule. De studenten van Codarts waren vanaf 12.15 uur actief op het kistorgel van Witteveen.

Om 13.00 uur was het Bach-concert van Geert Bierling in de grote zaal op het 50-jarige Doelen-orgel. Het orgelkoraal “Vor deinen Thron tret’ ich hiermit” droeg hij op aan Jet Dubbeldam, de onlangs op 87-jarige leeftijd overleden nestor van Rotterdamse organisten.

Van 14.00 tot 15.30 was er een optreden van “Up There Trio” met  Hayo Boerema  aan de toetsen, Greetje Bijma, vocals en Alan Laurillard op saxofoon. De Content-orgels werden bespeeld door Anton Doornhein, Edwin Vooijs en Iddo van der Giessen. Het Witteveen orgel en het DOE-orgel werden bespeeld door Gerard van der Zijden, Geert Bierling, Aad van der Hoeven en Bas de Vroome. Niet te vergeten óók door Henk Vermeulen die het DOE-orgel van wind moest voorzien.

Tenslotte een schitterend concert op het grote Doelen-orgel, improvisaties door Wouter van de Wilt  en een prachtig Concerto van Marius Monnikendam door orgel studenten met het Codarts Brass ensemble.

Al met al een geslaagde middag waar het talrijke publiek zeer van heeft genoten.