‘UNLIMITED’: Orgelconcert Goede Herderkerk Schiebroek door Geerten Liefting en Joris van Grieken

Kerk open van 13.30 – 17.00 uur met tentoonstelling van muziekspeeldoosjes* en foto’s met Droste-effect*.

Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28, 3053 CD  Schiebroek.

Randstadrail, tram en bus op korte loopafstand.

 

Ontmoeting, hapje en drankje.

Vanaf 15.00 uur een uur (orgel)muziek.

Van harte welkom bij de tentoonstelling en het concert in Schiebroek.

Wat moet je met een thema als “Unlimited”? Draaien muziekdoosjes niet alsmaar door het zelfde wijsje? En die Drostefoto’s zijn toch ook unlimited? Ik ben blij dat Joris van Grieken weer graag komt spelen en trots dat Geerten Liefting, zie voor beiden hun indrukwekkende CV, komt improviseren. Het programma? Dat bepalen wij met elkaar ter plekke. Gaat Geerten iets improviseren over het wijsje uit jouw muziekdoosje? Tussendoor speelt Joris misschien wel Bowie. Gaat Geerten op de klassieke tour met een fuga of haalt hij andere kleuren uit het orgel? Kortom, dit wordt een happening zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Wij ontmoeten jullie graag!

* Heb je zelf muziekdoosjes, (dat kan variëren van de mobile boven de wieg tot chique cilinderdozen), of foto’s met het zogenaamde Droste-effect, of ken je iemand die deze heeft, neem dan contact met mij op. Met elkaar kunnen we er een leuke tentoonstelling van maken met een “kakofonietje” van speelwijsjes en vrolijk schatergelach om die grappige foto’s.

Zie voor de laatste ontwikkelingen www.goedeherderkerk-schiebroek.nl.

JORIS VAN GRIEKEN is pas geleden 13 jaar geworden en zit in de eerste klas van het Wolfert Tweetalig. Op zijn 8e is hij begonnen met piano. Naast pianolessen heeft hij deel uitgemaakt van het muziekschoolorkest en sinds drie jaar zit hij in de Talentenklas van de SKVR. Hij heeft al op diverse podia in Rotterdam mogen spelen, waaronder de Doelen, Booijmans Van Beuningen, de Laurenskerk, de hal van het Centraal Station, de Centrale Bibliotheek, de Donner en het WMDC. Ook is hij begonnen om zelf een muziekstuk te componeren samen met een klarinettiste. Naast klassiek speelt hij ook wat oudere popmuziek, waaronder David Bowie en Queen.

GEERTEN LIEFTING is in 1983 te Nijkerk geboren. Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam orgel, kerkmuziek, improvisatie, compositie en koordirectie. Hij is sinds 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent organist van de Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist in de Utrechtse Dom. Hij won verschillende eerste en tweede prijzen waaronder in 2013 de Hinsz-compositieprijs te Kampen en in 2016 het Internationale Orgelimprovisatie concours te Haarlem. Van zijn improvisatietalent bent u vanmiddag getuige.

 

PROGRAMMA:

 

Concert
'UNLIMITED': Orgelconcert Goede Herderkerk Schiebroek door Geerten Liefting en Joris van Grieken
Wanneer
zaterdag 24 juni 2017
15:00 - Alle leeftijden
Waar
(kaart)
Andere informatie
PROGRAMMA: zie boven!

« Terug naar kalender