Evan Bogerd, Dirk Jan Versluis en Iddo van der Giessen, orgel

Concert
Evan Bogerd, Dirk Jan Versluis en Iddo van der Giessen, orgel
Wanneer
zaterdag 30 november 2019
15:00 - Alle leeftijden
Waar
Kastanjeplein 28
Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland 3053CD
Andere informatie
Reger Triple in Rotterdam-Schiebroek

Op zaterdagmiddag 30 november 2019 om 15.00 uur vindt er een uniek concert plaats rondom de Duits-romantische componist Max Reger (1873-1916) in de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek. Drie organisten, Evan Bogerd, Iddo van der Giessen en Dirk Jan Versluis, voeren Regers drie koraalfantasieën opus 52 integraal uit. Het gaat om ‘Alle Menschen müssen sterben’, ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ en ‘Hallelujah! Gott zu loben’.

Uniek aan dit concert is dat de luisteraars een bijzonder inkijkje krijgen in het compositieproces van deze werken. Sopraan Elma Dekker zingt voorafgaande aan elke fantasie een couplet van het koraal. De teksten van alle coupletten die Reger aan de orde stelt staan op het programma vermeld. Dat gebeurde destijds ook bij de première van de werken in 1901.

Het drieklaviers Van Leeuwen/Kramer-orgel in de Goede Herderkerk leent zich met zijn 36 stemmen en zwelkast uitstekend voor de spannende uitersten in Regers muziek. De toegang is vrij met een collecte tegen de onkosten, en de verrichtingen achter de speeltafel zijn te volgen door middel van een videoscherm.

Woensdagavond 27 november om 19.30 uur geeft Jos van der Kooy, leermeester van de drie spelers, een lezing met klankvoorbeelden uit de drie koraalfantasieën opus 52 van Max Reger in de Goede Herderkerk. De lezing begint met een orgelvesper met muziek van Reger. Van der Kooy heeft veel van Reger gespeeld en kan boeiend vertellen over deze componist en zijn muziek.

Concert Reger Triple
30 november 2019, 15.00 uur, toegang vrij – deurcollecte
Evan Bogerd, Iddo van der Giessen en Dirk Jan Versluis

Lezing over Max Reger met orgelvesper
27 november, 19.30 uur, toegang vrij
Jos van der Kooy

Goede Herderkerk
Kastanjeplein 28
3053 CD Rotterdam

« Terug naar kalender