Gerard van der Zijden

Concert
Gerard van der Zijden
Wanneer
zondag 14 juni 2020
15:00 - Alle leeftijden
Waar
Aelbrechtskolk 20
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 RE
Andere informatie
Een mondelinge toelichting op het programma wordt geven aan het begin van het concert.

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
- Preludium en Fuga in C BWV 547

Johann Th. Lemckert (geb. 1940)
- Psalm 22 - Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij
- Gez 223 – De aarde is vervuld

Josef Rheinberger (1839-1901)
Sonata 15 in D opus 168
- Fantasia
- Adagio
- Intrducion & Ricercare


Organist Gerard van der Zijden kreeg als 7-jarig jochie in Haarlem pianoles van Emmy van Eeden. Toen hij 15 jaar was speelde hij zijn eerste koorbegeleiding en een kerkdienst. Als snel volgde in 1982 een baantje als koordirigent in Heinenoord. Hij werd in 1982 organist van de Bergkapel in Hillegersberg. Daarna volgden opleidingen, werd Gerard dirigent van diverse koren, organist van diverse kerken (goede herinneringen heeft hij aan de tijd in het Ikazia ziekenhuis) en koorbegeleider en werkte hij een lange tijd bij Albert Heijn. De bekroning was toch wel de benoeming in het jaar 2000 als organist van de Pelgrimvaderskerk van Delfshaven. Gerard rondde zijn studie af en is nu full-time werkzaam in de muziek als organist en koordirigent. Gerard werkt vooral graag samen als dirigent met zijn koren of als collega met andere musici. Vanaf 2013 is Gerard artistiek adviseur van de concertserie Muziek om de Hoek. Hij draagt hij zorg voor de invulling van de concerten in de Dorpskerk van Hoek van Holland, waarbij het orgel centraal staat. In 2014 startte Gerard een samenwerkingsverband met Pelgrim Brass, een blazerskwintet van jonge musici wat resulteerde in een cd productie “ Organic Brass”. Naast zijn baan als musicus is hij uitvaartleider bij Ben Jansma Uitvaartverzorging te Zwijndrecht. Gerard hoopt door zijn werk als musicus en als uitvaartmedewerker mensen te troosten en rust te geven .
www.gerardvanderzijden.nl | www.benjansmauitvaartverzorging.nl

- De toegang voor dit concert is gratis, u kunt uw vrijwillige bijdrage bij de uitgang deponeren. Met als richtlijn een bedrag van € 5.00 kunnen we de concerten continueren.

- Wilt u op de hoogte blijven van de concerten, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief op www.gerardvanderzijden.nl

- Het volgende concert wordt gegeven op zondag 12 juli om 15.00 uur. We sluiten het seizoen traditioneel af met een wensconcert. Uw opgave voor de te spelen muziek of uw thema voor een improvisatie graag voor 3 juli doorgeven via info@gerardvanderzijden.nl

- Bedankt voor uw komst en graag tot de volgende keer.

« Terug naar kalender