Mark Christiaanse, orgelpauzeconcert

Concert
Mark Christiaanse, orgelpauzeconcert
Wanneer
dinsdag 15 oktober 2019
12:45 - Alle leeftijden
Waar
Grotekerkplein 15

Rotterdam, Zuid Holland, Nederland 3011 GC
Andere informatie


Orgelpauzeconcert
Mark Christiaanse
Dinsdag 15 oktober 2019


Johann Sebastian Bach Toccata, Adagio & Fuga in C dur – BWV 564
(1685 - 1750)

Johannes Brahms Choralvorspiel & Fuge über ‘O Traurigkeit, o Herzeleid’
(1833 - 1897) Choralvorspiel ‘Herzlich tut mich erfreuen’ (Op. posth. 122)

Sir Hubert Parry Chorale fantasia on ‘The Old Hundredth’
(1848 - 1918)

Biografie:

Mark Christiaanse studeerde van 2007 tot 2013 orgel en improvisatie aan het Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman en Henco de Berg. In juni 2013 behaalde hij cum laude de graad Master of Music met een recital aan het Marcussen-orgel van de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam, met o.a. de zesde Symphonie van Louis Vierne en improvisatie. Aan bovengenoemd conservatorium studeerde hij naast orgel ook piano bij Jelena Bazova.
In het kader van zijn Masterstudie orgel volgde Mark lessen bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag, Wolfgang Baumgratz in de Dom te Bremen en Eric Lebrun in de St. Antoine des Quinze-Vingts en St. Clotilde te Parijs. Twee keer nam hij deel aan de Haarlemse internationale zomeracademie en volgde daar masterclasses bij o.a. Jos van der Kooy, Michael Radulescu, Margareth Philips, Louis Robilliard en Peter Planyavsky.
Mark werkt regelmatig mee aan concerten en begeleidt koren en solisten. Ook is hij actief als orgel- en pianodocent en als dirigent. Sinds december 2018 is Mark de vaste bespeler van het historische Bätz-Witte orgel (23/II/P, 1866) in de Hervormde Kerk te Kapelle. In het voorjaar van 2019 was hij betrokken bij de oprichting van de stichting Bätz-Witte Concerts Kapelle, waarover hij de artistieke leiding heeft.

De toegang tot dit concert is gratis. Om deze concertserie in stand te kunnen houden, raden wij u de uitgangscollecte van harte aan!

Het volgende Orgelpauzeconcert is op:
Dinsdag 22 oktober van 12:45 uur tot 13:15 uur
door Kees van Eersel
Toegang vrij; collecte na afloop

Voor meer informatie over concerten en activiteiten in de Laurenskerk
zie het folderrek of kijk op www.laurenskerkrotterdam.nl

« Terug naar kalender