Terugblik nieuwjaarsconcert


Op zaterdag 11 januari vond het nieuwjaarsconcert van Rotterdam Orgelstad plaats in de Oude Kerk in Charlois. Voorafgaand aan het concert was er tijd voor ontmoeting tussen deelnemers, donateurs en belangstellenden.

Voorzitter Piet Broekhuizen blikte terug op het afgelopen jaar, waarin het nieuwjaarsconcert de start van een nieuwe serie orgelconcerten in de Paradijskerk markeerde, we een succesvol verlopen Orgelpromenade in de Laurenskerk beleefden en een amateurspeeldag op vier locaties organiseerden.

In het bestuur heeft het afgelopen jaar een wisseling van de wacht plaatsgevonden: Jan van Dijk nam afscheid als secretaris en Iddo van der Giessen nam zijn taken over. Vorige week zaterdag hebben we Jan heel hartelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet de afgelopen jaren.


Het nieuwjaarsconcert werd verzorgd door Matthijs Breukhoven, die in muziek van Marchand, Sweelinck, Böhm, en vader en zoon Bach het prachtige Hess-orgel liet horen. Voor Charlois was het concert een mooie start van een veelbelovend programma met maandelijks afwisselende concerten. Het concert werd natuurlijk gevolgd door een bijzonder aangename borrel, waar het glas werd geheven op een nieuw jaar vol muziek en nieuwe plannen om de Rotterdamse orgels voor het voetlicht te brengen.